Aktuálne Recepty 

Solnohradské halušky

Na krém potrebujeme:

  • 1 l mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice cukru
  • 2 žĺtka

Na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 lyžice cukru
  • 4 lyžice preosiatej polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lyžice oleja

Postup:

Puding urobíme podľa návodu na obale s tým, že do studeného mlieka rozšľaháme žĺtka a tak pridáme do horúceho mlieka. Plech potrieme maslom a puding ešte horúci vylejeme na plech.

Cesto: Vyšľaháme bielka na tuhý sneh. Zvlášť vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny. Opatrne spolu zmiešame a pridáme preosiatu múku, olej a prášok do pečiva. Cesto vareškou porcujeme na vrch pudingu. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov. Pečieme cca 20 minút ( špáradlom skúsime, či sa už nelepí). Po vytiahnutí z rúry opatrne prerežeme nožom v medzerách, ako sme cesto na puding naporcovali. Vrch pocukrujeme.

Dobrú chuť želá Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články